BBB oefeningen: slanke billen, buik en benen

door

BBB oefeningen virtuele groepslessenBij vrouwen stapelt vet zich vooral op ter hoogte van de billen, de benen en de buik. De zogenaamde BBB oefeningen zijn dan ook heel populair en bovendien efficiënt. Met verschillende oefeningen train je spieren van die specifieke zones en krijg je een strak lichaam. Bij Basic Fit kan je de Virtual Shape volgen: virtuele groepslessen gericht op de buik, billen en benen.

Virtuele groepslessen voor spierversterking

De virtuele groepslessen van Basic Fit vormen tegelijkertijd een efficiënte en prettige trainingsmethode. Je volgt de aanwijzingen van een instructeur op een groot beeldscherm en doet de oefeningen in gezelschap van andere sportievelingen. De BBB oefeningen zijn bedoeld voor spierversterking, maar ook op uithoudingsvermogen en weerstandstraining. In een ontspannen sfeer en op muziek doe je de training op een rustig tempo. Check dus snel het rooster op je club voor een pittige work-out!

BBB oefeningen voor specifieke zones

Dankzij spieroefeningen die focussen op bepaalde lichaamszones kan je gewicht verliezen en de zones in kwestie slank en strak krijgen. Ideaal dus om een paar kilo’s kwijt te raken, zeker met de zomer en bikini-weer in aantocht. Regelmatig oefenen is de boodschap voor slanke benen, billen en een strakke buik. Let er wel op dat je de spieren niet overbelast en vermijd blessures door af en toe een rustdag in te lassen. Bouw de spieroefeningen langzaam op zodat je lichaam eraan gewend raakt en het na verloop van tijd meer intensieve oefeningen aankan.

Spieroefeningen met minimale impact

BBB is een zogenaamde ‘low impact’ fitnesstraining. De voornaamste doelstelling is het verhogen van de spanning in je spieren en de daarop volgende figuurcorrectie. Er wordt vooral met grondoefeningen gewerkt waardoor je gewrichten minimaal worden belast. Bij ‘high impact’ oefeningen zoals hardlopen of aerobics is dat niet het geval. De spieroefeningen zijn vooral gericht op de dieper liggende spieren van de buik, billen en benen. De basisspanning wordt vergroot en dat heeft zijn effect op je figuur. Verder worden je spieren soepel en sterk en zal je leniger worden. BBB oefeningen kunnen dus meerdere troeven op tafel leggen!

7 Responses to “BBB oefeningen: slanke billen, buik en benen”

 1. Jaimie

  Graag méér vestigingen in Utrecht. Alvast bedankt!

  Beantwoorden
 2. truus penders

  Bij deze zou ik willen vragen of er ook een maandabonnement bestaat bij jullie en wat kost dit abonnement?

  Beantwoorden
  • Martin

   Hoi Truus,
   Basic-Fit heeft geen maand abonnementen, alleen jaar abonnementen. Hierdoor kunnen we de abonnementsgelden lekker laag houden.
   Kom gerust een keer kijken in 1 van de vestigingen of laat je uitnodigen door een bekende via de vriendenflyer en probeer een keer een training bij BasicFit.
   Sportieve groet,
   Martin BasicFit Alkmaar

   Beantwoorden
 3. Buikspier oefeningen

  De vestigingen in den haag zijn top!!!

  Beantwoorden
 4. Andy visser winters

  Worden deze lessen ook in Nijmegen gegeven?

  Beantwoorden
 5. melissa

  Helpen jullie ook mee om een schema op te stellen.. wat je moet doen en wat het beste voor je is.
  Want ik wil graag komen maar zou niet weten waar ik moet beginnen met de bbb training

  Beantwoorden